Ціни на м'ясо обігнали інфляцію: скільки українці заплатять за курятину, свинину та яловичину.


Український ринок м'ясної продукції пережив значне зростання цін, яке перевищило темпи інфляції. Експерти вказують на кілька причин цього явища, але найбільше куряче м'ясо дорожчає.
"Найрізкіше зросла вартість курячого м'яса. Куряче філе подорожчало на 11%, коштуючи 222 гривні за кілограм, що становить на 39% більше, ніж минулого року," - пояснюють фахівці.
Ціни на яловичину теж підскочили. Гуляш подорожчав на 6% лише за місяць, і тепер вартує 336 гривень за кілограм. Щодо свинячої шії, то ціни у червні залишались стабільними на рівні 330 грн/кг, але за рік вони зросли на 31%.
Причини зростання цін
Експерти частково пояснюють стрімке підвищення цін на куряче м'ясо збільшенням витрат на корми для птиці, тоді як зростання цін на яловичину пов'язують з обмеженою пропозицією цього виду м'яса на ринку.
Підвищення цін на м'ясні продукти в Україні призвело до значного обтяження споживачів, які тепер витрачають більше коштів на покупку м'яса. Різке зростання цін на куряче м'ясо може також вплинути на господарство країни через зниження споживчої активності.
Українські ціни на м'ясо стрімко зростають, перевищуючи темпи інфляції. Серед причин підвищення цін - збільшення витрат на корми для птиці та обмежена пропозиція яловичини на ринку.
Читайте також
- Лагард: Україна може залучити значні інвестиції на відбудову, але є умова
- Рада ухвалила закон для залучення приватного капіталу до відбудови України
- Силова мобілізація вийшла боком: в Україні порушили кримінальні справи проти ТЦК
- Дистанційка по-новому: як зміняться онлайн-уроки для українських школярів
- Яловичина та сало: українцям показали, що діється з цінами у сезон шашликів
- Холодний тиждень та дощі: синоптик сказала, коли в Україну повернеться літнє тепло