Літня відпустка в Карпатах — які страви варто спробувати.


Українські Карпати — це не лише свіже гірське повітря й неймовірні краєвиди, а й знайомство з автентичною гуцульською кухнею. Унікальні рецепти тутешніх страв передаються протягом багатьох століть.
Популярні страви гуцульської кухні
Однією із візитівок Карпат є банош — страва із кукурудзяної крупи, яку готують на жирній сметані чи вершках. Зазвичай її подають разом зі шкварками, бринзою чи гуцульським сиром будз.
Про унікальну кухню Карпат розповідає портал visitukraine.today.
Гуцульщина також відома своїм кулішем. Цю кашу також варять із кукурудзяної крупи, проте не додають молочні продукти. Цю страву зазвичай прикрашають підсмаженим часником чи цибулею, а також смаженими грибами.
Туристам також варто обов'язково спробувати грибну юшку та печеню в горщиках. Для приготування юшки використовують білі гриби, які надають їй насичено та унікального смаку. Вариться вона у глиняному посуді. Печеню запікають у глиняних горщиках з картоплею, свининою, морквою, салом, зеленню та спеціями.
Українські Карпати приваблюють гостей не лише красивими пейзажами, а й смачною та аутентичною гуцульською кухнею. Банош, куліш, грибна юшка та печеня в горщиках — лише декілька страв, які варто спробувати кожному, хто відвідає цей прекрасний куточок українських Карпат.
Читайте також
- Топ-10 "найсмачніших" міст Італії
- Українські потяги допомагають лагодити дорогу до Молдови — деталі
- Забута перлина України: чим особливий палац Бадені, який колись вражав розкішшю
- Курорти all inclusive — що обрати між Єгиптом і Туреччиною у 2025
- Таке носять усі модниці — туристичні сандалі в тренді
- Де найкомфортніше жити — огляд світових столиць