Ресторан української кухні вперше в історії увійшов до найпрестижнішого рейтингу Michelin Guide.


Першим українським закладом харчування, який увійшов у рейтинг Michelin Guide, став ресторан "Anelya" у Чикаго. Інформацію про це повідомив український шеф-кухар Євген Клопотенко на своїй сторінці в Інстаграмі.
Кухар з українським походженням розповів, що ресторан був відкритий ним саме і названий на честь його бабусі, яка жила в Харкові. Він відвідав Харківщину у 2023 році.
«Зараз цей ресторан став першим свого роду в рейтингу Michelin Guide. (Українці досі борються, щоб його визнавали українським, а не «Східноєвропейським»). Але це дуже круто», - підкреслив Клопотенко.
Крім того, шеф-кухар зазначив, що початково "Anelya" був експериментальним проектом зі збору коштів на гуманітарну допомогу жителям Харківщини.
«А потім власник Джонні вирішив створити повноцінний український ресторан, який миттєво став успішним», - написав Клопотенко в соцмережі.
У заключному розділі свого посту шеф-кухар зазначив, що підтримка України та просування української культури є завжди доброю ідеєю.
Читайте також
- Затримано 16-річного українця у справі про подвійне вбивство у Німеччині
- Поблизу Лівії вибухнув нафтовий танкер, що раніше заходив у російські порти
- Окупанти прорвалися на Дніпропетровщину? ЦПД пояснив, що насправді відбувається
- У Харкові з'являться вулиці на честь Героїв України Устименка та Меся
- Скандал із Назарієм Гусаковим. Нардеп Власенко готує закон про співучасть ЗМІ у шахрайстві
- У Румунії автобус з 60 українцями потрапив у смертельну аварію